Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху - АВЕНТУР

Київ

вул. Велика Васильківська 34
kyiv@aventour.ua

Пн. - Пт. 9:00 - 18:00
Сб 10:00 - 15:00

Дніпро

вул. Старокозацька 10
dp_city@aventour.ua

Пн. - Пт. 9:00 - 18:00
Сб 10:00 - 15:00

Запоріжжя

пр. Соборний 216
zp_city@aventour.ua

Пн. - Пт. 9:00 - 18:00
Сб 10:00 - 15:00

Харків

вул. Сумська 77/79
kh_city@aventour.ua

Пн. - Пт. 9:00 - 18:00
Сб 10:00 - 15:00

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Гарячі тури в Єгипет

Зима вже за вікном! Не дивлячись на те, що в Єгипті тепло та сонячно, високі хвилі та вітряна погода може зіпсувати яскраві враження від відпочинку біля моря! Ні для кого не секрет, що відпочинок у Єгипті є актуальним у будь-яку пору року. Погодні умови сприяють комфортному пляжному відпочинку майже 365 днів на рік. Вирушаючи в Шарм-ель-Шейх взимку, не можна не враховувати один дуже важливий момент, який може позначитися на всій вашій подорожі. Мова, звичайно ж, про вітряність і правильний вибір району курорту, де буде комфортно відпочивати. Різноманітна готельна база, великий вибір курортів зі своїми плюсами та мінусами дозволяє вибрати кожному туристу саме те, що підійде якнайбільше.

Основним питанням при виборі готелю є регіон та максимально комфортні погодні умови. Варто відзначити що в зимовий період відпочинок у Шарм Ель Шейху більш популярний, адже кількість затишних прикритих від вітрів бухт тут достатньо і відповідно асортимент готелів досить великий за бюджетом та якістю. Єгипет територіально поділений на бухти, кожна з яких має свою назву. Найвідоміші, які найбільше на слуху у наших туристів – Sharks Bay, Naama Bay та Nabq. Крім цього, є ще багато маленьких, де також можна знайти гарні готелі. Отже – в чому ж різниця і як вибрати найкраще місце в Шарм-ель-Шейху для відпочинку?

Бухта Шарм-Эль-Майя (Sharm-el-Maya)

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Туристи, які вирішили провести свою відпустку в Єгипті, часто обирають для свого відпочинку затишну бухту Шарм-ель-Майя, яка знаходиться всього за 7 км від Наама-Бей. Ця невелика, затишна петлеподібна бухта Шарм-ель-Шейха розташувалася поруч із Старим містом Шарм-ель-Шейха. Майже з усіх боків Шарм-ель-Майя закрита горами, а тому вона вважається найбезвітрянішою бухтою у всьому Шарм-ель-Шейху. Навіть у період зимових вітрів тут буде тепло та комфортно, отже, не доведеться везти із собою гардероб на всі випадки життя.

Пляж у бухті: Гарний пологий вхід у море прийде до смаку особливо для поїздки з дітьми, пісочні пляжі з прозорою водою порадують відпочиваючих будь-якого віку. Кораловий риф є відносно слабкий і як правило на глибині. Життєвості мало, тому побоюватися морських їжаків буквально не варто. Вкрай потреби для спеціального взуття немає. На деяких пляжах є понтонні мости, якими можна прогулятися і помилуватися морською флорою і фауною.

Розваги: від Шарм-ель-Майя в кроковій доступності знаходиться Старе місто зі східним ринком та мечеттю. Тут можна не тільки розважитися і посидіти в одному з безлічі кафешок, але й купити все, що завгодно вашій душі. Тут продають смачні фрукти, пряні спеції, одяг, сумки, ремені, хустки, сувеніри та багато іншого. Так що, мабуть, це найкраще місце для шопінгу в Шарм-ель-Шейху.

Рекомендовані готелі:

Albatros Aqua Blu Resort Sharm El Sheikh 4* – відмінний варіант для сімейного відпочинку, гарний номерний фонд, безліч гірок, гарне різноманітне харчування.
Albatros Aqua Park 5* – аналогічно першому готелю, все чудово, варто доповнити що цей готель трохи новіший і лише недавно відкрився після повного ремонту в 2017 році.
Beach Albatros Sharm El Sheikh 4* – після тривалого простою, в 2018 знову відкрив двері 3-й готель з мережі Albatros, плюсом буде розташування на самому березі та аквапарк на території сусідніх готелів комплексу.
Iberotel Palace 5* – найкращий вибір для абсолютного спокою, входить до мережі готелів з гарним обслуговуванням та пристойним харчуванням, затишно розташований у затоці на березі.

Бухта Рас-Ум-Ель-Сід (Ras-um-el-Sid)

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Ще одна захищена бухта у Шармі для відпустки взимку. Відмінним буде розташування самого пляжу, який закритий від вітру досить високими скелями практично з усіх боків. Немаловажним доповненням до рельєфу та місцевості, буде незрівнянний кораловий риф, який вважається одним із найкращих на курорті. Більшість морських прогулянок на дайвінг завершуються саме тут, туристи після занурень з аквалангом мають можливість зайнятися снорклінгом і помилуватися шикарним рифом і рибками в цій бухті. Варто відзначити що через розташування готелів на височині, шлях до пляжу проходитиме невеликим серпантином, по дорозі можна помилуватися чудовим краєвидом на море, що особливо красиво вранці на світанку. Невелика віддаленість від Старого міста приносить шанс пройтися ввечері і придбати щось у сувенірних крамничках і на ринку.

Пляж у бухті: є плавний захід у море за пісочком, що змінюється кораловим рифом і виходом на глибину. Бажане спеціальне взуття, оскільки корали в безпосередній близькості біля прибережної лінії. Багатий підводний світ, порадує поціновувачів плавати з маскою.

Розваги:в основному всі розваги тут знаходяться на території готелю. За територією є лише невеликі крамнички. Тому більшість туристів вважають за краще їздити за розвагами в Хадабу та Наама Бей.

Рекомендовані готелі:

Вибір готелів тут маленький, проте зпоміж них є такі, на які варто звернути увагу, адже вони доволі комфортні та якісні:

Jaz Fanara Resort & Residence 4* – доглянута зелена територія, зручне розташування на самому березі, орієнтована на сімейний відпочинок з дітьми.
Reef Oasis Beach 5* – чудове розташування на першій лінії, велика зелена територія з безліччю послуг. Буде відмінним вибором для любителів снорклінгу.
Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* – високий рівень сервісу, невелика віддаленість до пляжу та гарна територія підійде для всіх категорій туристів. Гості можуть користуватися територією та послугами Reef Oasis Beach попереднього готелю.

Бухта Наама Бей(Naama Bay)

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Це одне з перших облаштованих місць у Шармі, з якого почав розвиватися курорт. Велику кількість яскравих крамничок, магазинчиків і всіляких розваг запропонують місцеві гостям у Наама Бей. Тут зібрано найбільшу кількість тусовочних місць, супермаркетів, кафе, ресторанів тощо. Тусовщики з радістю відвідають знамениті дискотеки Le Pasha та Black House, а також Hard Rock Café. На ринку ви знайдете сувеніри на будь-який смак, які можна буде презентувати близьким та друзям. Великий вибір готелів на першій лінії, безпосередньо на краю моря, так і за ними в пішій дальності до води. Можна розглядати відпочинок за своїм бюджетом і завжди буде різноманітність пропозицій. Пляж готелів розташований в одному з найбільш вдало розташованих заток для зимового відпочинку. Тут розташовані одні з найбезвітряніших готелів Шарм Ель Шейха.

Пляж у бухті: Захід у море з піску, зручний рівномірний біля берега, далі йдуть корали та рекомендовано використання взуття, так само в готелях можливий відразу захід на глибину з понтону. Підійде для сімейної поїздки з дітьми та активного відпочинку.

Рекомендовані готелі:

Велика кількість не завжди означає якість, з усього розмаїття ми можемо виділити лише деякі варіанти:

Stella Di Mare Beach 5* – вважається одним із найкращих готелів на всьому курорті, з показовим сервісом, доглянутий комплекс вілл розташований на околиці затоки біля самого моря. Хороший вибір для спокійної респектабельної відпустки.
Marriott Beach Resort /Mountain Resort 5* – обидва готелі найвищого рівня, Beach 1-а/Mountain 2-а лінія, розташовані в самому серці променаду. Підійде для активного відпочинку найвибагливіших туристів.
Novotel Beach 5*/Novotel Palm 5* – як і попередні два готелі, вдало розташовані біля моря, із сучасним дизайном, виділимо обслуговування та різноманітне харчування, відмінна територія.
Movenpick Sharm 5* – ще один гідний представник мережевих готелів світового рівня порадує своїх гостей практично у всіх сферах.
Tropitel Naama Bay 5* – молодіжний готель розташований через дорогу від пляжу.

Гарячі тури в Єгипет

 

Бухта Шаркс Бей ( Sharks bay)

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Ця бухта, мабуть, одна з найзнаменитіших серед наших туристів. Тут багато готелів, які відрізняються рівнем обслуговування та вартістю. Поруч знаходиться аеропорт, тож ви потрапите з літака на курорт за максимально короткий час. Обов’язково варто відвідати площу SOHO Square. Родзинка бухти – коралові рифи неймовірної краси, кристально чиста вода та відсутність течії.

Рекомендовані готелі:

Hilton Sharks Bay 4* Молодіжний готель з красивими коралами в морі.

Savoy 5* Готель на 1-ій береговій лінії розташований прямо на SOHO Square.

Sultan Gardens 5* Розкішний готель із прекрасним пляжем, гарними коралами.

SUNRISE ARABIAN BEACH RESORT 5* Один з найкращих готелів Шарм-ель-Шейха на даний момент, дуже красивий та доглянутий.

Grand Rotana Resort & Spa 5* ідеальне місце для сімейного відпочинку.

Бухта Рас Насрані (Ras Nasrani)

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху

Цей район розташований на півночі Шарм-ель-Шейха, поряд з Набк, але через невелике поглиблення, вітри тут все ж таки не такі сильні, тому якщо в Набці купатися заборонено, але в бухті Рас Насрані це може бути цілком допустимим. А ось пляжі та кораловий риф Рас Насрані вважають зовсім найкращим на узбережжі. Особливо розкішний знаходиться на пляжі готелю Baron, але і в інших готелях цієї бухти на вас чекають красиві рибки та неймовірні корали. Єдиний мінус бухти в тому, що течія тут може бути досить сильною.

Розваги:також, як і в бухті Рас-Ум-ель-Сід, тут практично немає розваг. Усі магазинчики та сувенірні лавки можна знайти на території готелю.

Рекомендовані готелі:
Baron Resort Sharm El Sheikh
Coral Sea Sensatori Resort
Jaz Belvedere Resort

Будьте в курсі всіх акцій та розпродажів: Підпишіться на нашу сторінку в Фейсбуці або Instagram а також читайте наш канал у Telegram!

Гарячі тури в Єгипет

 

Безвітряні бухти Шарм Ель Шейху
5 (100%) 1 Голос[ов]